Széktámlába rejtették a poloskát az MTVA vezérigazgatójának tárgyalójában

Csütörtökön írta meg az index, hogy az MTVA megbízott vezérigazgatója és operatív vezérigazgató-helyettese tárgyalójában poloskára bukkantak még kedden. Az ügyben az ORFK tiltott adatszerzés gyanúja miatt indított nyomozást. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Vaszily Miklós tárgyalójában

az egyik szék háttámlájában találták meg a lehallgatókészüléket. 

A lap szerint miután több kényes információ is kiszivárgott, szakemberek célzottan, műszerekkel keresték a poloskát. A megtalált eszköz egy kis hatótávolságú, egyszerűen beszerezhető példány. A lehallgatót a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai lefoglalta, és igazságügyi szakértővel átvizsgáltatja. 

Vaszily Miklós 2015. augusztus 15-ig az MTVA operatív vezérigazgató-helyettese volt, majd miután az MTVA vezérigazgatója, Szabó László Zsolt távozott posztjáról, megbízott vezérigazgatóként átvette az MTVA vezérigazgatói feladatait is. 

 Vaszily korábban több médiacégnél is dolgozott vezérigazgatóként, így a Portfolio.hu-nál, az Indexnél és az Origónál is. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.