Simon Gábor 128 millió forint adóhátralék befizetése után is annyira gazdag, hogy lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, nehogy elszökjön

PÉNZ
2016 április 03., 20:46
comments 65
Korábban minden kényszerintézkedést eltörölt a nyomozati bíróság az adócsalással vádolt volt MSZP-s politikus, Simon Gábor ellen, de a vádirat benyújtását követően a perbíróság megváltoztatta álláspontját és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a vádlott ellen. Ez elsőként a Magyar Időkben jelent meg, de az értesülést az Origo kérdésére megerősítette Nagy István, Simon ügyvédje.

Simon korábban is lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, de ezt decemberben a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) megszüntette. Közben viszont az ügyészség benyújtotta a vádiratot, így a kényszerintézkedésről való döntés joga átkerült a BKKB-től a perbírósághoz. 

A perbíróság azért állította vissza a lakhelyelhagyási tilalmat, mert megítélésük szerint Simon túl tehetős ahhoz, hogy szabadlábon védekezzen: "olyan jelentős megtakarításokkal rendelkezik, hogy a büntetőeljárásban csak akkor biztosítható a részvétele, ha szigorítanak a kényszerintézkedésen." 

Simont kév éve márciusban vették őrizetbe és idén március elején emeltek vádat ellene nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények miatt.

(Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.