Simon Gábor 128 millió forint adóhátralék befizetése után is annyira gazdag, hogy lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, nehogy elszökjön

MTI Fotó: Kovács Tamás

Korábban minden kényszerintézkedést eltörölt a nyomozati bíróság az adócsalással vádolt volt MSZP-s politikus, Simon Gábor ellen, de a vádirat benyújtását követően a perbíróság megváltoztatta álláspontját és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a vádlott ellen. Ez elsőként a Magyar Időkben jelent meg, de az értesülést az Origo kérdésére megerősítette Nagy István, Simon ügyvédje.

Simon korábban is lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, de ezt decemberben a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) megszüntette. Közben viszont az ügyészség benyújtotta a vádiratot, így a kényszerintézkedésről való döntés joga átkerült a BKKB-től a perbírósághoz. 

A perbíróság azért állította vissza a lakhelyelhagyási tilalmat, mert megítélésük szerint Simon túl tehetős ahhoz, hogy szabadlábon védekezzen: "olyan jelentős megtakarításokkal rendelkezik, hogy a büntetőeljárásban csak akkor biztosítható a részvétele, ha szigorítanak a kényszerintézkedésen." 

Simont kév éve márciusban vették őrizetbe és idén március elején emeltek vádat ellene nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények miatt.

(Origo)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.