Simon Gábor 128 millió forint adóhátralék befizetése után is annyira gazdag, hogy lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, nehogy elszökjön

MTI Fotó: Kovács Tamás

Korábban minden kényszerintézkedést eltörölt a nyomozati bíróság az adócsalással vádolt volt MSZP-s politikus, Simon Gábor ellen, de a vádirat benyújtását követően a perbíróság megváltoztatta álláspontját és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a vádlott ellen. Ez elsőként a Magyar Időkben jelent meg, de az értesülést az Origo kérdésére megerősítette Nagy István, Simon ügyvédje.

Simon korábban is lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, de ezt decemberben a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) megszüntette. Közben viszont az ügyészség benyújtotta a vádiratot, így a kényszerintézkedésről való döntés joga átkerült a BKKB-től a perbírósághoz. 

A perbíróság azért állította vissza a lakhelyelhagyási tilalmat, mert megítélésük szerint Simon túl tehetős ahhoz, hogy szabadlábon védekezzen: "olyan jelentős megtakarításokkal rendelkezik, hogy a büntetőeljárásban csak akkor biztosítható a részvétele, ha szigorítanak a kényszerintézkedésen." 

Simont kév éve márciusban vették őrizetbe és idén március elején emeltek vádat ellene nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények miatt.

(Origo)