Elárasztják az országot a Bencék

népesedés
2016 április 04., 11:06
comments 114

Tbg tavaly nyáron rohant ki a gyerekeiket Bencének nevező szülők ellen, mondván, vannak már bőven elegen a magyar Bencék.

Úgy tűnik, könyörgései süket fülekre találtak, hiszen továbbra is a Bence a legnépszerűbb fiúnév a 2010-2015 közötti időszakra vetítve.

A pontos sorrend: Bence, Máté, Levente, Ádám, Dávid, Dominik, Milán, Balázs, Dániel, Gergő.

Lányoknál: Hanna, Anna, Jázmin, Nóra, Lili, Zsófia, Boglárka, Luca, Emma, Zoé.

Az utónév statisztika megmutatja azt is, hogy milyen nevet viselnek a legtöbben itthon, kortól függetlenül. Itt már egészen más keresztnevek vezetnek.

A magyar nők között Máriából, Erzsébetből és Katalinból van a legtöbb, a férfiaknál László, István és József a királyok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.