Debrecen a magyar mangalicatenyésztés SZELLEMI KÖZPONTJA

gasztronómia
2016 április 09., 11:25
comments 168

A magyar mangalicatenyésztés szellemi központjának nevezte Debrecent a város polgármestere szombaton, a hetedik alkalommal megrendezett mangalica fesztivál megnyitóján.

A Fidesz-KDNP-s Papp László azért mondta ezt, mert 25 évvel ezelőtt a debreceni Tóth Péter tenyésztő társaival összegyűjtötte a még fellelhető mangalicákat az országban. Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének (MOE) elnöke azóta Debrecenből irányítja a szervezetet, és munkájuk eredményeként ma már ezer mangalicát értékesítenek évente.

A polgármester arról is beszélt, hogy

a tavaly hungarikummá választott debreceni páros kolbász két fajtájának is mangalica az alapanyaga. 

„Debrecen elkötelezett a kiváló minőségű termék mellett, ezért

tavaly megalkották a páros kolbász kódexet,

és mindent megtesznek azért, hogy a debreceni páros nemzetközileg is elismert minőségi termék legyen” - mondta Papp. (MTI)

(Címlapi kép: Wikipédia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.