Orbán nem mondta meg, hogy kirakják-e a fideszes képviselők rokonainak vagyonbevallását

POLITIKA
2016 április 11., 14:59
comments 42

Szilágyi György (Jobbik) a saját pártja képviselőinek gyakorlatát ajánlotta Orbán Viktor figyelmébe a parlamentben. Azt javasolta, hogy minden fideszes képviselő nyilatkozzon arról, hogy nincs offshore cége, és a fideszesek hozzák nyilvánosságra a rokonaik vagyonbevallásait is. (Az egy háztartásban élő rokonok vagyonbevallásait is le kell adniuk a képviselőknek, ám ezek titkosak. A jobbikosok a sajátjaikat nyilvánosságra hozták.)

Orbán Viktor erre nem válaszolt, hanem elmondta inkább, hogy mennyit tett kormánya azért, hogy az állam ne adhasson EU-s támogatást offshore cégeknek.

Szilágyi erre megkérdezte, hogy akkor a letelepedési kötvények hasznából miért adtak százmilliárd forintot offshore cégeknek.

Orbán erre azt mondta, hogy világos szabályok vannak arról, hogy az állam kivel milyen szerződést köthet, és ezt be is tartják.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.