Bernie Sanders találkozott a pápával

Tbg
2016 április 16., szombat 11:04
17

Az esélytelenebb, de annál baloldalibb, már-már szocialista demokrata elnökjelölt, Bernie Sanders röviden találkozott Ferenc pápával szombaton.

„Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy én és a feleségem vele tölthettünk némi időt. Azt gondolom, hogy kivételes ember nem csak a jelen, de a modernkori történelem kiváló alakja”

- mondta az AP-nek Sanders.

A vermonti szenátor egy vagyoni egyenlőtlenségekről és a klímaváltozásról szóló konferencián járt Rómában, és kihasználta az alkalmat.

„Hihetetlenül hálás vagyok neki azért a szerepért, amit ma beölt a világban, amikor az erkölcsösségen és nem a kapzsiságon alapuló világgazdaság szükségességéről beszélünk.”

Sanders és felesége egy éjszakát töltött a pápai rezidencián, de kép a találkozóról nem készült, amit egyébként kisebb belpolitikai érzékenykedés előzött meg: az ugyanis kifejezetten szokatlan, hogy egy még el nem dőlt elnökjelöltségi kampányban, csak az egyik versenyzőt meghívja a pápa.

A Vatikán ezt azzal magyarázta, hogy - az egyébként zsidó származású - Sanders az egyetlen a jelöltek közül, akik fogékonynak tűnnek Ferenc pápa gondolataira.

A katolikus egyház fejének egészen sűrű programja volt a hétvégén, hiszen Sandersszel való meetingje után öt órára még Leszboszra is elrepült, hogy ott sajnálatát fejezze ki a menekültválság áldozatai miatt. (Time)