Magyarország tényleg 146 milliárd forintot fog fizetni azért, hogy itt maradjon a Forma-1

sport
2016 április 22., 09:11
comments 263

Jó Magyarországnak, jó nekünk is - ezt mondta a Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone az Autosportnak arról, hogy valóban meghosszabbították a Hungaroring szerződését 2026-ig.

Az eredeti szerződés 2021-ig szólt, a magyar kormány tavaly jelezte, hogy hosszabbítana. A megállapodás leglényegesebb eleme az éves díj, amit a rendezésért fizet a kormány Ecclestone cégének. Ez már most sem kevés, jövőre például 37.4 millió dollár, majdnem 11 milliárd forint.

De az összeg évről évre nő, történjen bármi. A 2021-ig szóló szerződésben ez a növekedés 7,5 százalék volt minden évben. Az új megállapodás szerint lement öt százalékra. Ami még így is bőven megéri Ecclestone-nak, és messze nem fog visszajönni az egyéb bevételekből a kormánynak. 2026-ra a jogdíj már 57 millió dollár lesz, az mostani árfolyamon majdnem 17 milliárd forint.

Ráadásul a most befejezett aszfaltozás csak egy kis lépése a pálya felújításának, jövőre 25 milliárdot szánnak egy stadionszerű lelátó építésére és egyéb modernizációra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.