Magyarország tényleg 146 milliárd forintot fog fizetni azért, hogy itt maradjon a Forma-1

2016 április 22., péntek 9:11
278

Jó Magyarországnak, jó nekünk is - ezt mondta a Forma-1-et irányító Bernie Ecclestone az Autosportnak arról, hogy valóban meghosszabbították a Hungaroring szerződését 2026-ig.

Az eredeti szerződés 2021-ig szólt, a magyar kormány tavaly jelezte, hogy hosszabbítana. A megállapodás leglényegesebb eleme az éves díj, amit a rendezésért fizet a kormány Ecclestone cégének. Ez már most sem kevés, jövőre például 37.4 millió dollár, majdnem 11 milliárd forint.

De az összeg évről évre nő, történjen bármi. A 2021-ig szóló szerződésben ez a növekedés 7,5 százalék volt minden évben. Az új megállapodás szerint lement öt százalékra. Ami még így is bőven megéri Ecclestone-nak, és messze nem fog visszajönni az egyéb bevételekből a kormánynak. 2026-ra a jogdíj már 57 millió dollár lesz, az mostani árfolyamon majdnem 17 milliárd forint.

Ráadásul a most befejezett aszfaltozás csak egy kis lépése a pálya felújításának, jövőre 25 milliárdot szánnak egy stadionszerű lelátó építésére és egyéb modernizációra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt