Kövér szerint az Alaptörvény megerősítette a jogállamot

POLITIKA
2016 április 25., 09:12
comments 174

A házelnök szerint az Alaptörvény kihirdetése óta eltelt 5 év távlatából úgy látja, hogy a viták lángja mára kialudt, és az új alkotmány minden szempontból betölti a rendeltetését. Kövér úgy látja, hogy az alaptörvény által megerősített jogállami intézményrendszer bizonyította működőképességét. Kövér László az Alaptörvény születésnapján a parlamentben - Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hétfőn a megállapította, hogy az Alaptörvény elfogadása óta eltelt időben e törvény alapján demokratikus választást tartottak, új kormány alakult, a településeken és a megyékben új vezetőket választottak.

Elmondta azt is, hogy magyar Alaptörvénynek a lényegi kérdésekben adott válaszaival kapcsolatos vitákban a nemzeti és a globalista paradigma küzdelme tükröződik, ezért az Alaptörvény hivatkozási ereje, üzenete, hatásai messze túlmutatnak Magyarország határain. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.