Kedden visszanyerheti közvagyonjellegét a pénz, ami igazából soha nem is veszítette el azt

Más szavakkal: az Országgyűlés ma változtathat az alkotmányellenesnek ítélt jegybanktörvény-módosításon, az eredeti javaslatnál szűkebb lehetőséget hagyva a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által alapított gazdasági társaságok adatainak titkosítására, írja az MTI.

A parlament törvényalkotási bizottsága azt kezdeményezte, hogy a jövőben csak a jegybank által alapított gazdasági társaságok

azon adatait védhesse titkosság, amelyek kiadása veszélyeztetné a társaságok versenyképességét.

A testület ülésén Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke alkotmányosnak ítélte a változtatást.

Az Országgyűlés kormánypárti többsége március 1-jén, kivételes eljárásban fogadta el a jegybanktörvény módosítását, ám azt Áder János államfő nem írta alá, hanem az Alkotmánybírósághoz továbbította, amely március végén alaptörvény-ellenesnek ítélte az indítvány titkosításra vonatkozó részeit. Ennek köszönhetően derült ki néhány

elég súlyos dolog,

aminek persze eleve nem is lett volna szabad titoknak lennie. A módosított törvény értelmében talán eleve kevesebb esély lesz titkolózni.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.