A Vasas közleményben értetlenkedik, miért kell Dunaújvárosban játszania, miért nem engedik be drukkereit a stadionba, és hogy miért nem adja a hétvégi tétmeccset a tévé

„A Vasas-család értetlenül áll több, az MTK-Vasas meccsel kapcsolatos intézkedéssel szemben.”

Így kezdődik a Vasas közleménye, amiben 8 kérdést tesznek fel a hétvégi MTK-Vasas meccsel kapcsolatban, amit valamiért Dunaújvárosban fognak megtartani, és csak 378 Vasas-drukkert engednek be, szurkolói kártyával, és még a tévé sem fogja közvetíteni.

Ezen a meccsen dől el, hogy a Felcsút kiesik-e az nb-1-ből.

Ha a Vasas itt nyer, akkor biztosan kiesik Orbán csapata.

A meccset azért tették Dunaújvárosba, mert az MTK a házigazda, de az MTK stadionját épp felújítják. Az MTK első számú cserestadionként épp a Vasas stadionját jelölte meg. Az érthető, hogy nem itt fog a Vasas ellen játszani, de az nem, hogy két budapesti csapat mi a jóistennek meg Dunaújvárosba focizni, amikor az MTK már eddig is játszott más budapesti stadionokban is, például a Bozsik-stadionban, ott most is simán játszhatnának.

A Vasas közleménye ezt írja:

„Bár számunkra érthetetlen volt az is, hogy az MLSZ Dunaújvárost jelölte ki a szombati mérkőzés helyszínéül, ám ezt a Vasas-család még tudomásul vette. Ám azt nem értjük miért csak 378 Vasas szurkoló mehet be a stadionba, miért csak szurkolói kártyával lehet jegyet váltani, miért lett kiemelt kockázatú a találkozó? Miért nem vásárolhatnak belépőt MLSZ-kártyával rendelkezők, miért nem jelölt ki az MTK erre a célra szektort? Akkor mi a funkciója az MLSZ kártyának, ha nem lehet használni? (Az MLSZ kártyát azért kérdezzük, mert a mérkőzés iránt folyamatos az érdeklődés klubunknál más csapatok szurkolói felől, akik így ki lesznek zárva a találkozóról!)

Az sem világos számunkra, hogy egy olyan stadionban, ahol 12-13 éve még nemzetközi kupamérkőzéseket játszottak, és azóta fejlesztések történtek, ami biztonságosabbá tette a stadiont, most egy MTK-Vasas NB I-es bajnoki mérkőzést mégis kockázatosnak ítéltek.

A stadion befogadóképessége hivatalosan 12.000 fő! Akkor miért csak 378 vendégszurkolót engednének be? Nem kellene betartani a minimális 10 százalékot, ami 1.200 fő lenne? Miért nem azt tartják kockázatosnak, hogy több száz Vasas szurkoló – a korlátozott jegyek száma, vagy a szurkolói kártya hiánya miatt – a stadionon kívül reked?

Ezeken túlmenően az sem világos a Vasas-család számára, hogy

ha már nem engedik be megfelelő számban szurkolóinkat a Dunaferr Arénába, akkor miért nem közvetíti élőben a televízió?

Ráadásul a 33. fordulóban igazából két komoly téttel bíró meccs van, az egyik az MTK-Vasas, a másik pedig a PAFC-Honvéd, és furcsa módon egyiket sem tűzte műsorára az M4 televízió!

Ha már nem játszhatjuk le a mérkőzést az MTK licence kérelmében megjelölt Illovszky stadionban, akkor az MLSZ miért nem döntött egy fővárosi semleges helyszínről – lévén mindkét mérkőző fél budapesti – ami kedvező lett volna mindkét csapatnak? Megítélésünk szerint erre tökéletesen alkalmas lehetett volna a kispesti Bozsik stadion, amelyen biztonságosan megoldható a szurkolótáborok elkülönítése, és legalább ezer Vasas szimpatizáns elférne a vendégszektorban.

A Vasas FC vezetése egyúttal felajánlja a rendezőnek, hogyha nemcsak a dunaújvárosi vendégszektor egyharmadába engednek be Vasas szurkolókat, hanem megnyitják a teljes kapu mögötti vendégszektort – ahova csaknem 1.000 drukker férne be – akkor saját költségén fizeti a megemelt számú biztonsági emberek bérét. Ha kell, minden Vasas szurkoló mellé állítunk egy őrző-védő szakembert!

Hajrá, Vasas!”