A pécsi önkormányzat megtiltotta a szülőknek, hogy tortát vigyenek az oviba a gyerekük születésnapján

étel
2016 május 06., 17:47
comments 163

A pécsi önkormányzat úgy döntött, jobb, ha a szülők semmilyen kínálni valót nem visznek be az óvodákba, amikor a gyerekük születésnapját vagy névnapját ünneplik. Az ok azonban nem az, hogy a behozott sütemény esetleg kényelmetlenül érintheti azokat a gyerekeket, akik szülei nem hoznak be semmit, hanem az, hogy

sok panasz érkezett a behozott sütemények egészségromboló hatása miatt.

Ezek az egészségtelen sütemények pedig „megzavarják” az egészségesen nevelt gyerekeket, és amúgy is: rengeteg így is az elhízott kiskorú.

Az önkormányzat ráadásul azt sem hajlandó elmondani, hogy pontosan milyen szerv döntött a tiltásról.

A szülők lázadoznak, több óvodában aláírásgyűjtés indult a döntés visszavonásáért. (Népszabadság)

(Címlapi kép: nemzetitorta.tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.