1,2 milliárd forintos működési hitelt kapott az állami Eximbanktól a TV2

Média
2016 május 09., 13:19
comments 288

Április 29-én 1,2 milliárd forint értékű forgóeszköz hitelről kötött szerződést egymással a TV2 és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt működő Eximbank. A hitelkérelemről korábban már beszámolt a Heti Válasz, de a szerződés részleteiről most a Népszabadság adott hírt.

photo_camera Budapest, 2015. október 21. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és Goda Krisztina rendező a Veszettek című film díszbemutatóján a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2015. október 20-án. Fotó: MTI / Kallos Bea

A lap szerint a megállapodás kifejezetten a televízió működtetésére vonatkozik, és a tévé részéről Andy Vajna tulajdonos-kormánybiztos, a bank oldaláról pedig Puskás András, a bank vezérigazgató-helyettese ellenjegyezte.

Puskás Rogán Antal alpolgármestere volt, amíg ő vezette a belvárost, és ugyanabban a lakóparkban lakik, mint az azóta miniszterré avatott Rogán. A döntés előtt pár nappal rendelkezett a kormány arról, hogy a továbbiakban Rogán minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda foglalkoztatja majd Vajnát, mint kormánybiztost.

Vajna a tévé megvásárlásához egyszer már kapott 6,72 milliárdot az Eximtől, korábban a Világgazdaság pedig azt írta, hogy az (akkor még állami kézben lévő) MKB is szerepet vállalhatott a tévé megvásárlásában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt