1,2 milliárd forintos működési hitelt kapott az állami Eximbanktól a TV2

Média
2016 május 09., 13:19
comments 288

Április 29-én 1,2 milliárd forint értékű forgóeszköz hitelről kötött szerződést egymással a TV2 és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alatt működő Eximbank. A hitelkérelemről korábban már beszámolt a Heti Válasz, de a szerződés részleteiről most a Népszabadság adott hírt.

Budapest, 2015. október 21. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és Goda Krisztina rendező a Veszettek című film díszbemutatóján a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2015. október 20-án. Fotó: MTI / Kallos Bea
photo_camera Budapest, 2015. október 21. Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és Goda Krisztina rendező a Veszettek című film díszbemutatóján a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2015. október 20-án. Fotó: MTI / Kallos Bea

A lap szerint a megállapodás kifejezetten a televízió működtetésére vonatkozik, és a tévé részéről Andy Vajna tulajdonos-kormánybiztos, a bank oldaláról pedig Puskás András, a bank vezérigazgató-helyettese ellenjegyezte.

Puskás Rogán Antal alpolgármestere volt, amíg ő vezette a belvárost, és ugyanabban a lakóparkban lakik, mint az azóta miniszterré avatott Rogán. A döntés előtt pár nappal rendelkezett a kormány arról, hogy a továbbiakban Rogán minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda foglalkoztatja majd Vajnát, mint kormánybiztost.

Vajna a tévé megvásárlásához egyszer már kapott 6,72 milliárdot az Eximtől, korábban a Világgazdaság pedig azt írta, hogy az (akkor még állami kézben lévő) MKB is szerepet vállalhatott a tévé megvásárlásában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.