Emma Watson felbukkant a panamai iratokban

külföld
2016 május 10., 18:32
comments 112

A brit színésznő, aki az utóbbi időben színészkedés helyett főleg a feminista civil jogi harcra koncentrál, szintén rendelkezett Panamában bejegyzett offshore-céggel. A Spectator szúrta ki a nevét az adatbázisban, amit hétfő este tettek elérhetővé a nemzetközi újságíró-szövetség, az International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) honlapján.

(Astrid Stawiarz/Getty Images/AFP)
photo_camera (Astrid Stawiarz/Getty Images/AFP)

Watson szóvivője megerősítette, hogy a 26 éves színésznőnek van offshore-cége, de elmondása szerint ezt nem adóelkerülési célokra használta, hanem csak a magánszféráját akarta védeni. A saját névtelenségét és biztonságát akarta így megőrizni.

A brit vállalatok a törvények miatt megkövetelik a részvényeseiktől, hogy hozzák nyilvánosságra személyes adataikat, ezzel pedig nem biztosítják azt a névtelenséget, ami a személyes biztonságának megőrzéséhez kell. A közlemény szerint korábban Watson kockáztatta már személyes biztonságát, amikor a vele kapcsolatos személyes információk emiatt elérhetővé váltak. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.