Kijutott az olimpiára a sportszerűségéről híres Sárosi Laura

sport
2016 május 15., 11:48

Kvótát érő helyen zárt a tollaslabdázók világranglistáján, így indulhat a riói olimpián Sárosi Laura.

Sárosi nevét nemrég minden sportbarát megismerhette:

ritka sportszerűen viselkedett egyik utolsó világkupaversenyén.

A torna negyedik helyén kiemelt német riválisával, Karin Schnaaséval játszott épp, amikor annak elszakadt a cipője. Schnaasénak nem volt váltócipője, a szabályok szerint pedig nem hagyhatta el a pályát, de a meccset se tudta volna folytatni fél pár cipőben.

Sárosi, aki megtehette volna, hogy csak vár, és riválisa kiesésével megnyeri a meccset és értékes pontokat szerez a világranglistán, a táskájához rohant, és felajánlotta saját tartalékcipőjét, hogy riválisa folytathassa a meccset.

A cipő jó volt Schnaasére, aki élve a lehetőséggel le is győzte Sárosit.

Sárosi ezzel a cselekedetével nagy tiszteletet vívott ki magának, most pedig még a kvótát is megszerezte, így az erkölcsi sikert sportsiker követhette. Gratulálunk! (Via MTI. Címlapképünk a legendás meccsen készült, balra Schnaasét, jobbra Sárosit láthatják.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.