Kinyílott a pitypang, az MNB támogatja

2016 május 17., kedd 4:40
101

Már két éve, hogy elindult a szándéka szerint legpozitívabb, szintén szándéka szerint kormánypárti Magyar Krónika, amit Kerényi Imre legendás Kinyíltott a pitypang, megírom levele vezetett fel, az első lapindító értekezletén pedig részt vett maga Orbán Viktor is.

Tavaly az első évfordulón az addigra már teljes érdektelenségbe fulladt lap főszerkesztője, Bencsik Gábor azt nyilatkozta, hogy a kormány elégedett a lappal, bár nem szokták dicsérni. Akkor tízezer példányban nyomták a lapot. Ebből hatezret ingyen szétosztottak, ment a határont túlra és magyar közintézményekbe is. Kétezer fogyott pénzért, ebből 1200 előfizetésben, 800-at az újságosnál vettek. A lap ára 980 forint. Kétezer pedig nem fogyott el.

De a lap még mindig létezik. Mostanra a hírlaposoknál eladott példányszám tovább csökkent, viszont az előfizetők - vélhetően állami intézmények - száma nőtt - nyilatkozta Bencsik a Népszabadságnak. A lap a jelek szerint olyan támogatásokból tartja el magát, mint az MNB-től tavaly kapott 30 millió forint, vagy az állami Magyar Villamos Művektől idén kapott tízmillió.

Az összes szépirodalmi lapra idén 144 millió forint állami támogatás jutott a Nemzeti Kulturális Alaptól - írja a Népszabadság.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt