Kinyílott a pitypang, az MNB támogatja

media
2016 május 17., 04:40
comments 100

Már két éve, hogy elindult a szándéka szerint legpozitívabb, szintén szándéka szerint kormánypárti Magyar Krónika, amit Kerényi Imre legendás Kinyíltott a pitypang, megírom levele vezetett fel, az első lapindító értekezletén pedig részt vett maga Orbán Viktor is.

Tavaly az első évfordulón az addigra már teljes érdektelenségbe fulladt lap főszerkesztője, Bencsik Gábor azt nyilatkozta, hogy a kormány elégedett a lappal, bár nem szokták dicsérni. Akkor tízezer példányban nyomták a lapot. Ebből hatezret ingyen szétosztottak, ment a határont túlra és magyar közintézményekbe is. Kétezer fogyott pénzért, ebből 1200 előfizetésben, 800-at az újságosnál vettek. A lap ára 980 forint. Kétezer pedig nem fogyott el.

De a lap még mindig létezik. Mostanra a hírlaposoknál eladott példányszám tovább csökkent, viszont az előfizetők - vélhetően állami intézmények - száma nőtt - nyilatkozta Bencsik a Népszabadságnak. A lap a jelek szerint olyan támogatásokból tartja el magát, mint az MNB-től tavaly kapott 30 millió forint, vagy az állami Magyar Villamos Művektől idén kapott tízmillió.

Az összes szépirodalmi lapra idén 144 millió forint állami támogatás jutott a Nemzeti Kulturális Alaptól - írja a Népszabadság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.