Matolcsy: Aki a lopást támadja, az a forintot támadja

gazdaság
2016 május 17., 10:14
comments 225

Egy MSZP-s politikus kérdezte a parlamentben Matolcsy Györgyöt, hogy nem mondana-e már le, miután kiderült, hogy rokonai zsebét tömte suttyomban.

De Matolcsyt nem olyan fából faragnák, hogy bocsánatot kérne ezekért.

„Önök, a liberális ellenzék három hónapja politikai hadjáratot viselnek a Magyar Nemzeti Bank ellen. Ez botrányos.”

Önök a politikai támadás trükkjeként blöfföket alkalmaznak, fűzte hozzá.

link Forrás

Matolcsy szerint a következő dolgok blöffök: hogy az MNB-nek nem volt felhatalmazása alapítványok indítására (ez a legnagyobb blöff szerinte), hogy a vagyon eltűnt volna, az is blöff, hogy a vs.hu Szemerey Tamás tulajdonában állt volna (hát persze), és az is, hogy a Növekedési Hitel Bank az MNB pénzét osztogatja.

„Minden bank a saját döntésével,a saját pénzét osztogatja, ezért vállalja a felelősséget”

– beszélt a részben MNB-s növekedési hiteles forrásokból és Pallasos betétekből többek között Matolcsy György fia cégének bútorgyár-vásárlását is finanszírozó NHB-ról a jegybankelnök.

Mindenesetre a blöff szó sulykolásával maradt a korábban a Magyar Nemzetnek adott interjú vágányán:

„Minden, ön által felhozott blöff ugyanannak a hadjáratnak a része: blöff, blöff és blöff”

– mondta Matolcsy. Így:

Később a viszontválaszban azt is elmondta a jegybankelnök, hogy

„a Sakk és póker című könyv nem rólam szól, szerencsére, hanem Magyarország 2010-2013 közötti dicsőséges, szabadságát kivívó hadjáratáról, és miután ott voltam, rólam is”,

továbbá hogy

„a politikai hadjárat világos célja, hogy a Magyar Nemzeti Bankot és a forintot gyengítse.”

(Parlament)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.