Úristen, emberek! Az ügyészség mégis NYOMOZ az MNB-alapítványok után!!!

Frissítés: a cím tévedés, az ügyészség nem indított nyomozást. (:D)

A Fővárosi Főügyészség végre törvényességi ellenőrzési eljárást kezdett a Magyar Nemzeti Bank hat alapítványával szemben, amiért a közpénzből létrehozott szervezetek nem írtak ki közbeszerzéseket az amúgy botrányosan drága megrendeléseikre – tudta meg az Index Tóth Bertalan MSZP-s képviselőtől, aki a vizsgálatot még április 27-én kezdeményezte.

A lap szerint Ibolya Tibor fővárosi főügyész ma tájékoztatta a képviselőt arról, hogy elrendelte a vizsgálatot, és le fogják folytatni az eljárást.

Nyugalom, emberek!

Két hete az ügyészség még azzal az ürüggyel dobta vissza az Együtt feljelentését, hogy nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indítható, ilyen pedig az MNB-ügyben nincs.

Az eddigiek ismeretében persze nagy kérdés, hogy kell-e félnie az MNB-vezetésnek az ügyészségtől. Ez a Polt Péter legfőbb ügyészről és Matolcsy György jegybankelnökről ma készült kép sok jót nem ígér:

Polt Péter legfőbb ügyész (balra) és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (jobbra) az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 17-én (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Az MNB alapítványai április 22-én közzétették a honlapjukon az 5 millió forint feletti szerződéseik listáját, amik összesen 21 milliárd forintot tesznek ki.