A Fidesz szerint akinek nem tetszik a több mint 200 milliárdos várfelújítás, az a nemzeti értékeket támadja

A Fidesz az alábbi nyilatkozattal vágott vissza azoknak, akik fel mertek szólalni a ma elkezdett, a tervek szerint több mint másfél évtizeden át tartó, gigantikus várfelújítás ellen:

„A balliberálisok zsigerből támadnak mindent, ami nemzeti érték, legyen az szellemi, gazdasági, kulturális vagy építészeti. Kormányzásuk alatt is megpróbálták lerombolni nemzeti értékeinket és hagyták lepusztulni építészeti és kulturális örökségeinket. A polgári kormány épít, megment, felújít, mert nemzeti örökségeinek felújítása és újjáépítése Magyarországot erősebbé és vonzóbbá teszi, hozzájárul a nemzeti kultúra, a turizmus, a gazdaság fejlesztéséhez valamint a munkahelyteremtéshez. A kormányzati beruházásoknak köszönhetően Budapest ma az egyik legvonzóbb turisztikai célpont, ahol évről-évre rekordokat dönt a turizmus. A főváros szívében a fél évszázad legnagyobb műemléki felújítása kezdődik meg, amelyet a budavári palotanegyed felújítása követ.”


L. Simon László, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára megtekinti az építkezést az újjáépülő Lovarda ünnepélyes alapkőletételén a budai Várban (Fotók: Koszticsák Szilárd / MTI)