Hiába esett ki a Felcsút, a szponzorok nem hagyják magára Orbán Viktor házicsapatát

gazdaság
2016 május 20., 09:26
comments 101

Alig akad magyar futballcsapat, amit olyan lelkesen támogatnának a magyar cégek, mint Orbán Viktor hobbiklubját, a felcsúti Puskás (?!) Akadémiát. Azonban hiába a rengeteg odairányított közpénz, a Felcsútot csak nem sikerült benntartani az első osztályban.

A Népszabadság ezért végigkérdezte a cégeket, hogy a jövőben is tervezik-e támogatni a klubot, most, hogy a másodosztály következik.

A klub honlapján nem lehet megállapítani, hogy a támogatók közül ki az, aki csak az utánpótlásképzést, és ki az, aki a felnőtt csapatot is támogatja. A válaszokból derült ki, hogy az OTP, a Magyar Suzuki Zrt. és a Mol csak az utánpótlásra ad, de azt, hogy mennyit, azt nem árulták el.

A lapnak válaszolt a Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft. igazgatója, Dunai Zoltán, aki elmondta, hogy csak a páholybérléssel függ össze az, hogy kiesett a klub a másodosztályba. Most arra számítanak, hogy a 14 fős VIP-páholy jövőre olcsóbb lesz. Az nem derül ki, hogy eddig mennyiért bérelték, de annyit elmondott, hogy a hazai középmezőnyben van az ár. Amúgy arra számít, hogy NB II-ben is jó meccseket láthat majd Dunai, aki évente hatszor-hétszer jár a felcsúti stadionba. Szerinte az NB II-ben számos erős csapat van, nem sokkal gyengébb egy feljutási rangadó, mint a legtöbb élvonalbeli meccs.

A CBA nem árulta el, hogy mennyivel támogatják a klubot. Akadtak olyan cégek is, akik már nem támogatók, csak korábban voltak, mégis fel vannak tüntetve a honlapon.

Biztosan támogatják az első csapatot a mezeken is felbukkanó cégek, így a Mészáros és Mészáros Kft., a JAKO Magyarország Kft., a Penny Market, a Volkswagen, a Duna Aszfalt Kft. és a Strabag. Ezek közül a Mészáros Kft. és a JAKO nem válaszolt, a Penny Market pedig közölte, nem adhat információt. Hasonlóan keveset árult el részletekről a Duna Aszfalt is.

A Volkswagen csak autókat ad, forgalmazójuk a Porsche Hungárián keresztül, de hogy mennyiért, azt nem árulták el.

Egyetlen cég adott normális választ, a Strabag:

„Szponzorként természetesen sajnálattal vettük tudomásul, hogy a felcsúti csapat kiesett. Tisztában vagyunk vele, hogy a sportban vannak sikeres és kevésbé sikeres időszakok, bízunk benne, hogy a Puskás FC jövőre sikeresen fog szerepelni.”, írták és hozzátették, hogy hosszú távra terveznek. Viszont le fogják vonni a szezon tanulságait és ez alapján döntenek majd a közeljövőről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.