Fideszes politikustól kérdezett az RTL riportere, kitiltották a Parlamentből

Az RTL Klub stábja csütörtökön a Törvényalkotási Bizottság ülése előtt forgatott. A riporter, Szondi Vanda egy fideszes politikustól, Vas Imrétől akarta megkérdezni, mit mondott neki Rubovszky György egy héttel korábban.

Vas Imre volt ugyanis az a képviselő, akivel a KDNP-s Rubovszky egy teremben ülve közölte, hogy nem fogják újraválasztani Áder Jánost köztársasági elnöknek, mert "a Viktor nem engedi meg". Bár a jelenetet rögzítette a Hír Tv kamerája, Rubovszky később mégis letagadta, hogy erről beszélt volna. Ezért akarta megkérdezni az RTL Vastól, hogy miről is volt szó.

De mire a terem elé értek, Vas már bennült, ugyanakkor a teremőr azt mondta nekik, hogy benn is forgathatnak, amíg nem kezdődik az ülés. Ezért bementek, és megkérdezték Vast, aki egy 30 másodperces interjúban elmondta, hogy szerinte egyértelmű, mi hangzott el. Utána az újságírók kijöttek.

Hétfőn tudták meg, hogy a stáb ki van tiltva, az Országgyűlés Sajtószolgálata szerint a teremben csak vágóképet lehetett volna rögzíteni. Hétfőn Gulyás Gergely fideszes politikus arról beszélt, hogy anarchiához vezetne, ha újságírók bárhol kérdezhetnének.