A BudaPart gigaprojekttel Garancsi és a katariak a fővárosba varázsolják Dubajt, sőt Budajt!

2016 május 24., kedd 10:14
165

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. bemutatta az idén induló BudaPart projekt látványterveit: Dél-Budán, a Duna-parton hatalmas lakóházak és A+ kategóriás, 15-35 ezer m2-es irodák épülnek.

A BudaPart projekt látványterve

A beépítési koncepció megalkotására az Adept dán várostervező irodát kérték fel.

A BudaPart projekt látványterve

A közlemény szerint „a beruházás keretében épülő intelligens otthonok és környezettudatos irodák tökéletesen megfelelnek az innovatív nemzetközi trendeknek”.

A BudaPart projekt látványterve

A beruházás teljes területének 65 százaléka közpark vagy vízfelület – írják.

A BudaPart projekt látványterve

Abban, hogy a projekt idáig eljutott, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye

A projektben Garancsi Istvánnak, Orbán Viktor kötélbarátjának a kezdetek óta minden összejött:

  • Mikor az üzletember érdekeltségébe tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. megvették az 56 hektáros földterület, hogy ott ingatlanokat fejlesszenek, a kormánynak éppen eszébe jutott, hogy állami programmal tolja mag a jómódú családok lakáshoz jutását.
  • De itt még nem állt meg Garancsi szériája, hiszen az üzlethez az állami tulajdonú Eximbanktól is kaptak 16,5 milliárdot.
  • Sőt, a Kopaszi-gát az betervezett olimpia szempontjából is fontos helyet foglal el a kormány terveiben, hiszen új vasúti megállóhelyeket terveztek ide, és itt működne az olimpiai médiaközpont, valamint ideiglenes helyszínként helyet adna a triatlon úszás versenyszámának lelátóinak is.
  • Orbán barátjának projektje körül tényleg simán megy, hogy nem lehetett nehéz katari befektetőket is bevonni a lakópark fejlesztésébe, tulajdonostársként csatlakozott a katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd.
  • Két hete kormányrendelet hirdette ki, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítják a Kopaszi-gát környezetében megvalósuló építkezéseket.
Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án. (Fotó: Beliczay László / MTI) Fotó: Beliczay László / MTI

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt