Új, az eddiginél offshore-abb tulajdonost talált a Matolcsy-pénzekkel agyontömött vs.hu mögött az RTL Klub

Média
2016 május 24., 17:30
comments 42

A szlovákiai Új Szó segítségével próbálta kideríteni az RTL Klub, hogy akkor most valójában ki is a vs.hu MNB-alapítványi pénzekkel gazdagon (bő félmilliárd forint támogatással) kitömött kiadójának, a New Wave Productions-nek a valódi tulajdonosa. A magyar cégiratokban csak annyi van, hogy egy cseh kft., a Bawaco sro a tulajdonos.

Sok minden ugye arra utal, hogy Szemerey Tamás (Matolcsy György unokatestvére) a valódi tulajdonos, például mert ő fizette be a New Wave Productions Kft alapításakor a bejegyzési illetékeket, mert a cseh tulajdonos Bawaco tulajdonosa az ő korábbi alkalmazottja, Jan Nagy, továbbá mert – mint az a Magyar Narancs a múlt héten megírta, a korábbi főszerkesztő, Kerényi György pedig elismerte – tulajdonosként járt be néha a Vs szerkesztőségébe.

De aztán, a támogatások körüli botrány kipattanása után egy közleményben tagadta Szemerey, hogy valaha tulajdonos lett volna.

Az RTL és az Új Szó most tovább mentek, és kiderítették, hogy a cseh Bawaco tulajdonosa időközben a Ny Managament nevű szlovák cég lett, annak a tulajdonosa (egy közgyűlési jegyzőkönyv szerint) egy Prospektor nevű, szintén szlovák cég (a vezetőségben itt is benne van a rejtélyes Jan Nagy), amit pedig egy anonim módon bejegyzett – ebből a szempontból offshore – amerikai cég, a Wyoming államban bejegyzett Andover Trading birtokol.

És ez valószínűleg a történet vége, mert az egy nagyobb adatszivárgás nélkül soha nem fog kiderülni, hogy ki van az Andover Trading túlsó oldalán. (RTL Klub)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt