Putyin figyelmeztette Lengyelországot és Romániát, hogy könnyen az orosz rakéták útjában találhatják magukat

külföld
2016 május 27., 21:53
comments 765

Vlagyimir Putyin orosz elnök annyira nem burkoltan fenyegette meg Lengyelországot és Romániát egy mai sajtótájékoztatón, amit Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök társaságában tartott.

„Tegnap talán még nem tudták a Románia szóban forgó vidékén lakók, hogy milyen célkeresztben lenni, de ma meg kell tennünk bizonyos lépéseket annak érdekében, hogy biztosítsuk Oroszország biztonságát. Ugyanígy fogunk tenni Lengyelországgal.”

– mondta Putyin. Ezzel a megjegyzésével arra célzott, hogy e hónaptól éles az amerikai rakétavédelmi terv romániai állomása. Hamarosan elkészül a lengyelországi állomás is. Az amerikai terv célja hivatalosan az iráni fenyegetéssel szembeni védelem.

link Forrás

Mindenesetre most arra utalt, hogy aki amerikai rakétákat telepít, az számíthat arra, hogy orosz rakéták célkeresztjébe kerül. Putyin elmondása szerint Oroszország csak Washington lépéseire reagál. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.