Bocsánatot kért a kínai mosószergyár a rasszista reklámért

Ha sajátosan is, de bocsánatot kért rasszista reklámjáért a kínai mosószergyártó, a Shanghai Leishang Cosmetics Ltd. A reklémfilmben egy kínai lány egy afrikai férfit pakol be a mosógépbe, hogy aztán egy alapos centrifugálás után egy ragyogóan tiszta

ázsiai

fiút húzzon elő a gépből.

A reklám azonnal virálissá vált, amint felkerült a netre, de mostanra a cég eltávolította az eredetijét és közleményben bocsánatot kért. Vagy mit. Közleményükben gyorsan a médiára hárították a felelősséget a történtekért:

"sajnáljuk, hogy a reklám vitákat kavart. Bocsánatot kérünk az afrikaiaknak okozott kárért, amit a reklám terjedése okozott, és az, hogy a média felnagyította a történteket" - írták.

A cég egyik, a kínai The Global Timesban csak Mr. Wangként említett munkatársa ehhez még azt is hozzátette, hogy a bírálók "túl érzékenyek voltak", a reklám készítése közben nekik eszükbe se jutott a faji megkülönböztetés. (Via USA Today)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.