Börtönt kér az ügyészség az unokázós csalókra

bűnügy
2016 június 03., 07:47
comments 96

Vádat emelt a IV. és XV. kerületi ügyészség két férfi és egy nő ellen, unokázás miatt.

Az unokázás egy gyorsan terjedő aljas csalástípus neve. Az elkövetők jellemzően éjnek évadján felhívnak idős embereket, és az illető gyerekének vagy unokájának (innen a név) adják ki magukat. Azt mondják, hogy nagy bajba kerültek, például balesetet szenvedtek, vagy adósságot halmoztak fel, és nagyon gyorsan pénzre van szükségük, de nem tudnak szabadulni valamilyen slamasztikából, ezért egy ismerőst küldenek a pénzért.

A most vád alá helyezett társaság alkalmanként több százezer, de volt hogy másfélmillió forintot csaltak ki idős emberektől. Harminc esetről szól az ellenük készült vádirat, ezek többségében sikerült is pénzt szerezniük. A csalásokat 2015-ben Budapesten követték el.

A három vádlott közül az egyik férfi és a nő előzetesben vannak, harmadik társuk pedig házi őrizetben. Mindannyiukra szabadságvesztést kért az ügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.