Kassai Viktor vezeti a foci-Eb nyitómeccsét

sport
2016 június 07., 19:04
comments 113

Kassai Viktor vezeti pénteken a labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését, amelyen a házigazda franciák a románokkal találkoznak a Saint-Denis-i Stade de France-ban.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedd este hozta nyilvánosságra, hogy a 40 éves magyar játékvezető lesz a bíró a 21 órakor kezdődő meccsen.

Kassai segítői Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám lesznek, a negyedik játékvezető pedig a holland Björn Kuipers.

A szombati csoportmérkőzések bíróit szerdán jelenti be az UEFA.

Kassai többek között 2008-ban a pekingi olimpiai labdarúgótorna döntőjét vezette, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon az egyik nyolcad-, és elődöntőben, 2011-ben pedig a Bajnokok Ligája-döntőjében fújt. A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének választotta.

Kassai a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon az angol-ukrán csoportmérkőzésen nem adta meg a társházigazdák szabályos gólját, emiatt a bajnokságon már nem vezethetett több meccset.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.