Szülők verték meg az egyik tanárt egy pesterzsébeti iskolában

Dühös szülők mentek be a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolába az egyik rokonukkal. Az volt a problémájuk, hogy úgy tudták, az egyik tanítónő bántalmazta a gyereküket. Egészen pontosan azzal vádolták a nevelőt, hogy nem segített a gyereküknek, mikor azt két másik diák verte, hanem a tanárnő is beleverte a gyerek fejét az iskola folyosón álló egyik szekrénybe.

Az iskola biztonsági kamerája azonban ilyesmit nem rögzített, és az iskola tanárai azt állítják, hogy az állítólag bántalmazott gyerek előző nap sértetlenül ment haza az anyjával.

Azt viszont rögzítette a kamera, ahogyan a szülők és a velük érkező rokon nekiesnek a tanárnőnek. Először csak perceken át vitatkoztak, de ez odáig fajult, hogy a gyerek anyja a tanár arcába ütött. A tanár erre el akart menni, de az egyik férfi a hajánál fogva visszarántotta. Végül egy másik tanár sietett a kollégája segítségére.

A megtámadott pedagógust ezután sem hagyták békén: utánamentek a tanáriba, ahol az anyuka egy üvegpoharat hajított a tanár felé. Nem találta el, a pohár egy szekrényen tört szilánkosra. A tanárnak ezen kívül valamelyik bántalmazó a térdhajlatába rúgott, ami az iskolaigazgató szerint azonnal bevérzett.

A tanárok hívták a rendőrséget, de a bántalmazók elmenekültek, mire kiértek a járőrök. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást, eddig két embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A tanár azt mondta az RTL Híradójának, hogy nem adja fel, marad a pályán, és egyelőre inkább az izgatja, hogy mi lesz a tanítványaival, akik közül vannak olyanok is, akik alig tudnak beszélni, mióta látták, ahogyan verik az oktatójukat.

A pedagógus egyébként kedden vette volna át a 35 éves munkájáért járó elismerést, de a bántalmazás miatt nem tudott ott lenni az átadórendezvényen.