Házkutatás az FHB-nál

POLITIKA
2016 június 09., 17:19
comments 222

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda január 11-én csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást

- ezt mondta a rendőrség a Magyar Nemzetnek, amikor arról érdeklődtek, hogy miért tartottak házkutatást az FHB Banknál. A lap szerint adathordókat (számítógépeket) is lefoglaltak. A rendőrség azt is közölte, hogy a nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik, bár nem világos, hogy ezzel mit akartak közölni.

Sokan eddig is arról beszéltek, hogy valami belső fideszes leszámolás megy Spéder Zoltán, a bank elnök-vezérigazgatója ellen, aki korábban a hatalom egyik jó barátja volt, de napokban egész hihetetlen, nyilvános lejártó kampány indult ellene. Ezeket a hangokat a mai házkutatás nem fogja elcsitítani. Ez most, főleg a rendőrség bevonásával durvább leszámolásnak tűnik, mint ami Simicska Lajos ellen indult, miután összevesztek a miniszterelnökkel.

Lázár János mindenesetre ma is barátjának nevezte a bankárt, mikor a kormányinfón kérdezték őt kettejük kapcsolatáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.