Maradnak az EU szankciók Oroszország ellen

POLITIKA
2016 június 09., 19:08
comments 197

A Financial Times azt írja, hogy hivatalos döntés ugyan csak két hét múlva várható, de most úgy néz ki, hogy meghosszabbítják az Oroszország ellen, a Krím-félsziget annektálása után bevezetett gazdasági szankciókat. Ebben nem teljesen egységes az EU, az FT és Magyarországot emeli ki az olaszok és a görögök mellett, mint akik már elengednék a dolgot, míg a lengyelek és baltaiak kifejezetten ragaszkodnak hozzá. A lap arra tippel, hogy most átmegy a hosszabbítás, és majd a decemberre tervezett EU-csúcson kerül elő újra érdemben a kérdés. Azt is felvetik, hogy igazából már a franciák és a németek is lezárást szeretnék az év végén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.