Durvul a Zsolnay-háború: rálőttek a tulajdonos irodájára

Hétfőre virradóra ismeretlenek rálőttek Bachar Najari, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. szír-svájci többségi tulajdonosának budapesti irodájára. A iroda ablaka tört be, de senki nem sérült meg.

Bachar Najari felesége, Cséplő Petra, aki zrt. igazgatóságának elnöke is, azt mondta a Bama.hu-nak, hogy a támadás szerinte összefügghet azzal, hogy a cégvezetés kedden nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Zsolnay-gyár körül kialakult helyzetről. Cséplő szerint a támadás figyelmeztetés a sajtótájékoztató miatt.

Hétfőn reggel az egyik pécsi újság egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amin arról beszél a Zsolnay-gyár egyik vezetője és egy ismeretlen, hogy hogyan lehetnek számla nélkül porcelánokat kivinni az üzemből. A felvétel eredetisége egyelőre nem bizonyított.

A Zsolnay többségi tulajdonosai és a pécsi önkormányzat között hónapok óta feszült a viszony, mert az önkormányzat ki akarja csavarni Bachar Najari kezéből a céget. Az üzletember ezért az önkormányzatot akarta kizárni a tulajdonosi jogok gyakorlásából.

A Zsolnayra kormányzati össztűz zúdult, egymást követték a NAV-ellenőrzések, és több munkavállalót is átcsábított az önkormányzat egy új cégbe, ami Páva Zsolték tervei szerint átvenné majd a Zsolnay helyét. (via mno.hu)