Kezd magához térni az ország a vasárnapi boltbezárás után

2016 június 13., hétfő 5:06
132

Bár április 11-én, a vasárnapi boltbezárás visszavonásánál Rogán Antal azzal védte minden idők legértelmetlenebb intézkedését, hogy abban az egy évben, amíg nem lehetett vasárnap vásárolni, legalább nőtt a forgalom és több lett az alkalmazott kereskedelemben, most úgy tűnik, hogy az igazi pörgést csak az újranyitás hozta meg.

A Tesco által végzett felmérésekből az derült ki, hogy az emberek elsöprő többsége örömmel fogadta, hogy újra nyitva lesznek a boltok vasárnap, és a többségük tervezte, hogy erre a napra időzítse a vásárlást. Mióta a kormány kihátrált a vasárnapi zárva tartásból, úgy vették észre, hogy elindult a vásárlók visszaszivárgása, ezért a dolgozói létszámot is elkezdték növelni.

Június elejétől újra bevezették az éjjel-nappali vásárlás lehetőségét, és július elejétől augusztus végéig ugyanez várható a Balatonnál, hat további áruházban, ami jól mutatja, hogy bővül az igény a nyitva tartásra, és ezzel nyilván a forgalom is nő. Ugyanakkor a cég szerint csak pár hónap múlva lehet biztosan megmondani, hogy a családok vásárlási szokásai mennyire álltak vissza a boltbezárás bevezetése előtti időszakhoz.

A Sparnál is arra számítanak, hogy a vasárnapi forgalom szépen lassan visszarendeződik a tavaly március előtti szintre, de azt még nem tudják, hogy emiatt a pénteki és a szombati csökkenés mekkora lesz. Az áruházlánc még nem állt vissza teljesen a boltbezárás előtti üzemmódba, mert 470 üzletéből 35 még mindig nem nyit ki vasárnaponként.

Ezzel szemben az Aldi már két új üzletet is nyitott a boltok újranyitása óta, és ezen a héten nyitnak egyet Szántódon is. Az új üzletekkel persze a jelenlegi kétezres létszámuk is bővül. (mno)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt