Nem bírnak leállni a Matolcsy-alapítványok, még 25 milliárdból vesznek ingatlanokat

gazdaság
2016 június 16., 11:03
comments 79

Még jobban az ingatlanbefektetések felé mozdulnak el a Matolcsy-alapítványok, viszont kevesebb államkötvényt fognak tartani – derült ki a Pallas-alapítványok által nemrég gründolt, eddig rejtélyes Optima Befektetési Zrt. sajtótájékoztatóján.

Négy ingatlant neveztek meg, mint felvásárolandó célpontot:

  • két Millenáris Parkban található irodaházat (10,3 ezer + 1965 négyzetméter, ár: 25,1 + 6,67 millió euró),
  • a Moszkva téri Postapalota (mai nevén Széll Kálmán téri Buda Palota, 18,5 ezer nm, ár: 22,3 millió euró) és
  • egy debreceni irodaház (ár: 20,4 millió euró).

A Matolcsy-alapítványok ezeket hosszú távú befektetésként, iroda funkcióval kívánják hasznosítani, mondta el a sajtótájékoztatón Fekete Zoltán, az Optima Zrt. ügyvezetője.

A vásárlásokat még nem zárták le, de a közeljövőben le fogják.

És további ingatlanvásárlások várhatóak, jelentették be.

Ezt követően 174,5 milliárd forintjuk lesz államkötvényben az alapítványoknak, miközben az ingatlanvagyon 49,67 milliárdra nő, cégekben és részvényekben pedig 27,7 + 10 milliárdjuk lesz. A bankban még 5,85 milliárdjuk van.

Az közpénzjellegétől korábban sikertelenül megfosztani készül alapítványbirodalomról többet között itt, a rokonoknál és haveroknál landoló pénzköltéseikről itt, befektetéseikről pedig itt és itt írtunk bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.