A legnagyobb francia sportnapilap szerint Király Gábor sokkal menőbb, mint Ronaldo

futball
2016 június 22., 20:43
comments 207

Mikor Magyarország kijutott a franciaországi foci-Eb-re, még senki nem hitte volna, hogy csoportelsőként jutunk tovább, sem azt, hogy

a külföldi sajtó ikonként kezdi emlegetni a magyar játékosokat.

Király Gáborra, a magyar kapusra már a babonából hordott mackónadrágja is felhívta a külföldi lapok figyelmét, na meg az, hogy ő a legidősebb játékos, aki foci Európa-bajnokságon valaha pályára lépett. Azzal viszont, hogy a magyar csapat több meccsen bizonyította azt is, hogy igenis van keresnivalója a bajnokságon, a Királyt istenítő cikkek csak szaporodtak.

A legnagyobb francia sportnapilap, a l'Équipe azonban olyan messzire ment, hogy a portugál–magyar meccs előtt pontokba szedve írták meg, hogy

miért menőbb Király Gábor, mint Cristiano Ronaldo.

Igen, az a Ronaldo, aki talán a világ legjobb focistája, de egészen biztosan a világ legfelkapottabb játékosa már évek óta.

A l'Équipe viszont teljes szívvel Király mellett áll az összehasonlításban, sokszor még igazságtalanok is a többszörös aranylabdás Ronaldóval szemben, annyira szimpatikus a magyar kapus a francia újságíróknak. Íme, az indokaik:

1. Ezen az Eb-n inkább Király teljesítménye jobb

Királynak ezek az első fontos, nemzetközi meccsei mostanában, a teljesítménye viszont egyáltalán nem marad el Ronaldóétól. Viszont Király már 40 éves. Vajon Ronaldo hol lesz ennyi idősen? Lesz-e akkor olyan formában, amilyenben Király most? És vajon lesznek-e ekkora eredményei?

2. Király nem divatos, ő időtlen

Az újság ugyan elismeri, hogy Ronaldo sokkal divatosabb, mint Király. A magyar kapus ugyanis csak egy egyszerű játékos, nem pedig topmodell. Viszont ebben rejlik Király előnye is, hiszen

könnyen legendává válhat.

Miközben az olyan divatdiktátorok, mint Ronaldo, szükségszerűen a saját idejükhöz kötődnek, ezért pedig kimennek a divatból.

„Száz év múlva Ronaldo már a múlté lesz, a béna frizurájával, a borotvált szemöldökével és csupasz mellkasával együtt”

- írja a lap. Szerintük viszont Királynak megvan az esélye annak, hogy időtlenné váljon, ő inkább olyan figura, akit 3 generáció múlva is maguktól követhetnek a focisták.

photo_camera MTI Fotó: Illyés Tibor

3. Királyt jobban szeretik a drukkerek

A l'Équipe újságírója felhozza, hogy Király a Crystal Palace-ban és a Herthában is mély nyomot hagyott a drukkerekben. A Crystal Palace-ban a drukkerek még egy dalt is írtak a szürke melegítőalsóról. Van olyan tárgy, amit ennyire Ronaldóhoz kötnek a világon? - teszi fel a kérdést az újság. Persze, hogy nincsen.

Királyt közben a Herthában az évszázad kapusának választották a rajongók, az utolsó meccsén pedig magyar feliratú táblákkal búcsúztak tőle. Voltak-e Ronaldo előtt tisztelgő portugál rajongói transzparensek a Manchester United vagy a Real Madrid stadionjaiban? Persze, hogy nem.

4. Király a pályán is úriember

Király a pályán is tisztelettel viselkedik az ellenfeleivel, nincsenek dühkitörései, a hibái után nem tombol, és a csapattársaival is normálisan kommunikál. Ezek egyike sem mondható el Cristiano Ronaldóról, aki szereti cukkolni az ellenfeleit, gúnyolódni velük, ha pedig nem sikerül valami, tombol. Ilyenkor nem találja a hangot a csapattársaival sem, rengeteg csapattársa támadja is, mert önzőnek tartják.

Ronaldo 9 piros lapot gyűjtött eddig be a karrierje során, Király egyet sem, (Persze kapusként ez nem nagy meglepetés.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.