Bíróság: Törvénytelenül zárták ki a Közgépet

2016 június 22., szerda 10:39
91

Másodfokon is pert nyert a Közgép, így most már jogerős, hogy

nem zárhatták volna ki Simicska Lajos legfontosabb cégét a közbeszerzésekből.

Az út-, vasút- és acélszerkezeti építésekkel foglalkozó cég végét jelentette volna, ha nem indulhattak volna közbeszerzéseken. Így sem valószínű, hogy az Orbán Viktorral összeveszett Simicska cége sok megbízást kap majd az államtól, de most legalább folytathatja a tavaly tavaszal elkezdett trollkodását, vagyis újra elkezdhet árban alulígérni Orbán Viktor új kedvenc partnereinek a közbeszerzési pályázatokon.

2010 és 2014 között a Közgép volt az EU-s pénzekből készülő nagy infrastrukturális beruházások fő kedvezményezettje, de azóta már inkább Mészáros Lőrinc cégei vagy a Duna Aszfalt lettek a kormány kedvencei.

A Közgépet az uszály-ügy miatt zárták ki három évre a közbeszerzésekből tavaly nyáron. A döntés annyira fura volt, hogy nem volt nehéz politikai megfontolásokat sejteni mögé. A bíróság most másodfokon is kimondta, hogy a kizárást megalapozó érvelés nem volt jogszerű.

Ezzel a Közgép újra pályázhat, és a közbeszerzésekkel foglalkozó hivatalok és önkormányzatok pedig esetről esetre gondolkozhatnak megint, hogyan lehetne kizárni a szövetségesből ellenséggé vált céget.

A per részleteiről az első fokú ítélet után itt írtunk. A Közgép kizárásának okáról pedig itt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt