Most hogy betiltották a biciklizést a Várkert bazár előtt, és emiatt a korzóra kényszerültek a kerekesek, éjszaka ott is megtiltották a biciklizést

Tbg
2016 június 22., szerda 7:41
135

Mióta Tarlós István főpolgármester bejelentette, hogy a városvezetés felülbírálja az eddigi, a kerékpáros közlekedést bizonyos helyeken előnyben részesítő politikát, egészen kaotikus, ötletszerű, kevésbé átgondolt kiigazítások kezdődtek a városban.

Fotó: 24.hu

A legújabb fejlemény, hogy az éjszaka megtiltották a Batthyányi téri korzón a biciklizést, adta hírül a 24.hu.

Ennek akár örülni is lehetne, hiszen régóta probléma ott, hogy a nagy gyalogos- és kerékpárosforgalom egymást rettenetesen zavarja, balesetveszélyes a közlekedés.

Csakhogy a múlt héten éppen a Várkert bazár előtt tiltották be a biciklizést, így terelve a kerékpárosokat a korzóra. Ahol pedig most az éjszaka, néhány tábla kihelyezésével betiltották a biciklizést.

A kapkodás nyilvánvalóan azért van, mert egyáltalán nincs végiggondolva a belvárosi kerékpárutak hálózata, egyes szakaszok spontán lezárásval pedig az egész hálózaton komoly zavart lehet elérni.

Turistabusz mehet, biciklista nem (Fotó: 444.hu)

A főpolgármester szándékai szerint felülírná „a legrövidebb út elvét”, amely a megtett távolságra hiperérzékeny, emberi erővel hajtott biciklisek számára a legfontosabb szempontnak számít - legalábbis a tudomány mai állása szerint.

Nyilván a Várkert bazáros kitiltás miatt kezdték el újra többen használni a Batthyány téren is áthaladó korzót a biciklistát, amit most egy újabb tiltással próbálnak meg orvosolni.

Időközben egyébként a Margit híd úttestjén való átkerekezést is akadályozza a városvezetés azzal, hogy nem festi újra a kerékpáros nyomot, és folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy mely budapesti kerékpáros fejlesztést állított le a városvezetés. (24.hu/Vitézy Dávid Fb-oldala)