Rogán feljelenti Portikot

bűnügy
2016 június 22., 04:15
comments 325

Ügyvédje tanácsára Rogán Antal feljelenti az alvilági leszámolásokban felbujtással vádolt Portik Tamást hamis tanúzásért - írta szerdai számában a Magyar Nemzet a miniszter jogi képviselőjére, Csóka Velmirára hivatkozva.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter Portik múlt pénteki tanúvallomását sérelmezi, amelyet a Rogán által Juhász Péter Együtt-alelnök ellen indított személyiségi jogi perben adott elő. Ebben a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért 15 év fegyházra ítélt és más alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik azt állította, hogy ismeri Rogánt, és személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át neki, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében.

Vallomásában Portik beszélt Habonyról, Habony exfeleségéről, Kaminski Fannyról, Kálomista Gáborról, Pápa Marianne-ról és Andy Vajnáról is.

Ez volt az a tárgyalási nap, amiről Rogán azzal mentette ki magát, hogy interjút kell adnia Münchenben a Bildnek. Ez az interjú végül nem is interjú lett, hanem csak három mondat.

Csóka Velmira a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a hamis tanúzás miatti feljelentést a Rogán kontra Juhász polgári per befejezése után tehetik majd meg, addig erre nincs mód a vonatkozó törvények alapján. Az ügyvéd szerint nem véletlen, hogy a bíróság is többször figyelmeztette a tanút a hamis tanúzás jogkövetkezményeire.

Rogánék azután jelentették be, hogy feljelentést teesznek, hogy Juhász Péter, az EGyütt belvárosi képviselője, aki korábban bűnözőnek nevezte Rogánt, azt mondta, ha a miniszter nem tesz feljelentést, akkor azzal elismeri Portik állításainak igazát. Csóka Velmira ezután közölte, hogy igenis lesz feljelentés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.