Csak 3 mondat jelent meg a Bildben Rogántól, pedig erre hivatkozva nem ment el a szembesítésre Portikkal

A Fővárosi Törvényszék pénteken 10 órára szembesítésre hívta Rogán Antalt és Portik Tamást, abban a perben, amit Rogán kezdeményezett Juhász Péterrel szemben, mert az Együtt politikusa bűnözőnek nevezte a fideszes politikust. Juhászék azért tartották indokoltnak a szembesítést, mert Portik Tamás korábban azt állította, hogy ismeri a kerület korábbi polgármesterét. Rogán Antal viszont tagadja, hogy valaha is találkozott volna a később gyilkosságra való felbujtásért elítélt Portikkal. A miniszter nem is jelent meg a tárgyaláson, amit előre közölt, és később írásban halaszthatatlan külföldi elfoglaltságával indokolt. A bíróság Portik Tamást ennek ellenére tanúként meghallgatta.

Amikor szombaton érdeklődtünk a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy milyen elfoglaltsága volt külföldön Rogán Antalnak, ezt a választ kaptuk az alábbi képpel:

„Ahogyan azt már korábban is jeleztük, Rogán Antal június 17-én hivatalos programon vett részt Münchenben, melynek keretein belül háttérbeszélgetést folytatott a német sajtó munkatársaival illetve interjút adott a Bild napilapnak. A miniszter úrral készült interjú a tervek szerint a hétfői napon fog megjelenni. A felsorolt programokon kívül, Rogán Antal Marcus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is találkozott Nürnbergben. A találkozóról készült egyik fotót csatolva megtalálják.”

Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda

Mivel még sehol sincs a hétfőre beígért interjú, az mno.hu érdeklődött a minisztériumnál, ahol Rogán Antal sajtómunkatársa azt mondta, hogy a keresett cikk már szombaton megjelent a lapban. Tehát Kiss-Hegyi Eszter szerint a hétfőre beígért interjú végül is ez a nagyon rövid cikk, ami a Bild internetes oldalára már péntek éjjel kikerült, és a nyomtatott lapban pedig másnap jelent meg.

Vagyis a cikk megjelenése után még azt mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda, hogy az hétfőn fog megjelenni, pedig már akkor kint volt a neten.

A cikk egyébként nem is interjú, hanem egy rövid tudósítás Rogán és Markus Söder bajor államminiszter, illetve Armin Laschet CDU-alelnök találkozójáról, illetve arról, hogy a magyar kormány a Daily Mailben fizetett hirdetésben kampányol a brexit ellen. Rogán Antaltól csak ennyit idéznek:

„Az Európai Unión belüli nézeteltérések ellenére is össze kell tartania Európának. A britek nem mutathatnak hátat nekünk. Szükségünk van rájuk, nem utolsósorban azért, hogy ragaszkodjunk a szabályok betartásához.”

Az mno.hu-nak Rogán sajtómunkatársa azt mondta: a miniszter interjút adott, „amiből nyilván felhasználtak bizonyos megszólalásokat a cikkhez. Tehát a németországi látogatásról készült egy cikk, ami megjelent a szombati nap folyamán.”