Csak azért se nyomoz tovább a kitiltási-korrupciós ügyben az ügyészség

2016 június 23., csütörtök 8:53
118

Az amerikai állam kitiltott legalább hat, a kormánnyal kapcsolatban álló magyart, mert szerintük korrupcióba keveredtek. Ez még 2014 őszén történt. Azóta egyetlen egy ügyben indult nyomozás: e szerint egy illető azt üzente a Bunge nevű amerikai cégnek, hogy 2 milliárd forintért el lehet intézni, hogy csökkenjen az étolaj áfája.

Az ügyészségi nyomozás arra jutott, hogy ez az illető csak úgy bemondta, hogy el tudja intézni az áfacsökkentést, igazából semmilyen kormányzati vagy kormányközeli kapcsolata nem volt. Annak ellenére is, hogy a per során számos jel utalt arra, hogy a Századvég csoportra hivatkozott az ajánlatakor.

A korrupciót ajánló embert június 7-én elítélte a bíróság, ugyanakkor az ítéletben az is benne van, hogy a törvényszék szerint nem kamu, hanem valós korrupciós ajánlat volt a háttérben.

Az ügyészség csütörtökön kiadott egy közleményt, hogy ennek ellenére

"a nyomozás továbbfolytatásának az ügyben nincs helye" .

Ugyanis az eredeti nyomozáskor nem találtak valódi megbízót az ajánlkattevő mögött, és attól, hogy a bíróság más következtetésekre jutott mint az ügyészség, szerintük még nincs olyan körülmény, ami alapján tovább kellene nyomozniuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt