Kevesebb brit fog piálni Budapesten?

Tbg
gazdaság
2016 június 28., 09:10
comments 56

„- Johnny, húúúú, de jó lenne iszonyatosan berúgni hétvégén...

- Budapest?

- Ááá, az túl drága. Menjünk csak ide a sarki pubba.”

Ilyen és ehhez hasonló, brit fiatalok közötti beszélgetésektől tart a magyar turisztikai szektor a Brexit után néhány nappal.

A Világgazdaság készített interjút a Brexitről Niklai Ákossal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökével.

„Bár nem tőlük érkezik a legtöbb buliturista, Magyarország elképesztően népszerű úti célnak számít náluk. Az angolok csak pár napra jönnek, de egyre többen vannak. (...) 2014 első negyedévében 9 milliárd forintot hagytak a magyar vendéglátóhelyeken és egyéb szolgáltatóknál, az idei első negyedben már csaknem 16 milliárdot.”

Niklai szerint azonban még nem kell aggódni, sok a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásokkal jár a Brexit a magyar gazdaságra nézve.

Például lehet, hogy azok, akik eddig Párizsba jártak, Budapestre fognak jönni, mint a fenti fiktív párbeszéd szereplői maradnak otthon inni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.