Lázár János kilépne az Európai Unióból

POLITIKA
2016 június 30., 13:16
comments 843

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfót azt mondta,

nem tudna jó szívvel az EU-ban való bennmaradásra szavazni.

Ha lenne egy erről szóló szavazás, akkor vagy nem menne el, vagy pedig nemmel szavazna. Elmondta, ez a véleménye az alapján, ahogyan ma az Európai Unió kinéz.Lázár János beszédet mond az uniós támogatással felépült új szennyvíztisztító-telep átadásán a választókörzetéhez tartozó Székkutason 2016. április 13-án - Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Kiemelte, hogy az Európai Unió nem egyenlő Európával. Egyébként ettől a véleményétől függetlenül ő még ugyanúgy európainak tartja magát.

Lázár szerint  az EU nem alkalmas arra, hogy Európa értékei és érdekeit megvédje.

Elmondta, hogy 2004-ben még a belépésre szavazott, de mára nagyon nagyot csalódott. Szerinte az uniós csatlakozás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Még a bérek sem növekedtek úgy, ahogy előtte ígérték. Úgy látja, hogy a bevándorlás kérdéseben az EU inkább a problémát okozza, mint megoldja.

2004-ben még a belépésre szavazott, de mára nagyon nagyot csalódott. Ez egyébként csak a magánvéleménye, nem a Fideszé vagy a kormányé. Nem tud arról sem, hogy a kormány napirendre akarná tűzni a kilépés kérdését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.