A Rammstein énekese szerint rászállt a putyinista propaganda

2016 július 1., péntek 11:16

A legendás német metálzenekar énekese, Till Lindemann arról panaszkodott, hogy az orosz média teljesen eltorzítja a szavait és megpróbálják Putyin barátjának beállítani.

Mint monda, előbb csak egy fotó kezdett el róla terjedni az orosz közösségi oldalakon, amin egy putyinos pólót viselt. Ez azonban egyszerű Photoshop-munka, az eredeti képen koponyás póló volt rajta.

Ennél viszont szerinte durvább atrocitás, hogy az orosz sajtó azt az idézetet adta a szájába legutóbb moszkvai koncertjük után, hogy a külföldi támadások Oroszország ellen igazságtalanok. Holott ő csak annyit mondott akkor állítása szerint, hogy Moszkva egy nagyszerű város.

Szintén a szájába adtak olyan nyilatkozatokat, hogy Angela Merkel sosem lehet annyira népszerű, mint Putyin és hogy ő személy szerint kedveli Putyint, amiért erős vezető, nem egy bábú.

Állítólag amióta panaszolta, hogy pontatlanul idézik, néhány orosz lap módosította az eredeti cikkeket, nem az összes. Lindermann ügyvédet fogadott és mint mondja, gyakorlatilag semmiféle politikai kijelentést nem tett Oroszországban. (MoscowTimes)