Kovács Zoltán is kilépne az Európai Unióból

2016 július 1., péntek 7:14

Egy nappal azután, hogy Lázár János vallotta be, ő bizony igennel szavazna, ha lenne népszavazás az EU-ból történő kilépésről, a kormányszóvivő, a Matolcsy-féle lopások titkosításának kísérletéről legendás "De sikerült?" választ összehozó Kovács Zoltán is megszólalt az ügyben.

Kovács az ATV-ben volt vendég, ahol arról beszélt, hogy a Nagy-Britanniában történtek a Brüsszelben elkövetett hibák következményei.

Majd arra a kérdésre, hogy személyesen a kilépés mellett szavazna-e, ha lenne ilyen referendum, azt válaszolta, hogy amennyiben a migrációs kérdés kapcsán tennék fel a kérdést, akkor igen. Észérvek alapján szerinte benne egy ellenkező vélemény fogalmazódna meg, nem a bennmaradás mellett. Utána viszont kifejti, hogy épp ezért kell elvenni Brüsszeltől a bevándorlással kapcsolatos kérdések kezelését, hogy ne kerülhessen sor ilyen népszavazásra.

Az egész előadást nehéz máshogy értelmezni, mint a jogilag sem stimmelő kvótanépszavazás elé szánt hisztériakampány egy elemét, hiszen az éppen migrációs kérdésekről fog szólni, igaz, semmiféle érdemi felhatalmazást nem fog nyújtani a kormány számára.

A teljes beszélgetést az ATV honlapján lehet meghallgatni.

Az Európai Unió és Magyarország kapcsolatáról érdemes elolvasni ezt a cikkünket: