A bangladesi rendőrség 100 emberrel rohamozta meg a túszokkal teli éttermet

külföld
2016 július 02., 05:22
comments 29

A bangladesi biztonsági erők öt támadót  megöltek, egyet őrizetbe vettek Dakkában abban étteremben, ahol fegyveresek túszokat ejtettek - közölte a CNN amerikai hírtévé.

Még két fegyverest keresnek a hatóságok.

Feltételezések szerint eredetileg nyolc támadó lehetett, de a fegyveresek pontos számát hivatalosan nem erősítették meg. A túszok jelentős része külföldi volt, az étterem ugyanis Dakka diplomáciai negyedének egyik legelegánsabb helye, ahová rengeteg külföldi jár.

A rendőrség a rohamra készül (AFP PHOTO / APF / STR)
photo_camera A rendőrség a rohamra készül (AFP PHOTO / APF / STR)

A rendőrség több mint száz fővel rohamozta meg az épületet.

Korábban Hagiuda Koicsi helyettes japán kormányzati szóvivő azt közölte, hogy a biztonsági erők tizenkét embert menekítettek ki az étteremből, köztük két külföldit. Azt nem tudta megmondani, hogy utóbbiak japánok voltak-e.

A túszejtők harmincöt embert tartottak fogva, köztük húsz külföldit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.