Ez a 9 éves riporterkislány most szerződött az egyik legnagyobb amerikai könyvkiadóval

külföld
2016 július 2., 9:02
comments 140

A 9 éves Hilde Lysiak Pennsylvaniában él, és most járja az általános iskola harmadik osztályát. Az apja újságíró, és a kislány is nagyon szereti ezt a munkát, ezért a szabadidejében szerkeszt egy havilapot Orange Street News címen. Ebben a lakhelye dolgairól számol be, főleg helyieknek.

2016 áprilisában, egy szombaton Hilde az egyik ismerősétől megtudta, hogy otthonában, a Selinsgrove nevű kisvárosban a Kilencedik utcánál rengeteg a rendőr, a kislány odarohant egy fényképezőgéppel, egy tollal és egy jegyzetfüzettel. Kiderült, hogy a rendőrök egy késeléses gyilkosságnál helyszínelnek, és Hilde volt az első riporter a helyszínen.

Meg is írta, amit látott, a sztorival pedig országos ismertségre tett szert.

Később rengeteg kritikát is kapott, kommentelők többsége szerint inkább csak járjon iskolába és játsszon, ne gyilkosságokról írjon cikkeket. Hilde ebben a videóban válaszolt a kommentelőknek:


A kislány talpraesett reakciója keltette fel a Scholastic kiadó figyelmét, akik végül 4 könyvre szóló szerződést ajánlottak neki. Hilde ezekben a könyvekben kitalált bűnügyekről fog írni az apja segítségével.

A kiadó gyerekeknek szánja a sorozatot, Hilde pedig szeretné, ha a könyvi olvasói ugyanúgy megszeretnék az újságírói hivatást, ahogyan ő. (Quartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt