A bangladesi rendőrség beismerte, hogy valószínűleg ők lőtték agyon a dakkai étterem szakácsát

külföld
2016 július 05., 11:14
comments 25

Szombaton reggel Banglades fővárosában, Dakkában az ISIS fegyverei behatoltak egy, főleg külföldiek által látogatott étterembe, és mészárolni kezdték az embereket. Túszokat is ejtettek, és megöltek két rendőrt, mikor a hatóságok először próbálták megrohamozni az épületet.

Több órás patthelyzet után a rendőrség és az őket segítő katonák végül bejutottak a helyiségbe, és agyonlőtték a terroristákat.

Ruba Ahmed, az egyik helyi áldozat, Abinta Kabir édesanyja gyászol Dakkában 2016. július 2-án. MTI/EPA
photo_camera Ruba Ahmed, az egyik helyi áldozat, Abinta Kabir édesanyja gyászol Dakkában 2016. július 2-án. MTI/EPA

Az első rendőrségi közlések szerint 6 támadót lőttek le, de már akkor is többeknek szemet szúrt, hogy az ISIS propagandaoldalai szerint ekkor már csak öt terrorista volt a helyszínen.

A bangladesi rendőrség azóta is vizsgálta az esetet, és próbálták kideríteni, mi okozhatta az ellentmondást. Mostanra rájöttek, és közölték, hogy

valószínűleg a behatolás utáni heves tűzharcban egy rendőr lőtte le a étterem túszul ejtett szakácsát, Saiful Islam Chowkidart.

Nagyon sajnálják. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.