Iszonyatosan koszos a víz Rióban a vitorlásversenyeknek fenntartott öbölben

külföld
2016 július 05., 07:32
comments 162

Elég nehezen megy a készülődés az augusztusban induló riói olimpiára, Brazília második legnagyobb városában újabb és újabb dolgok jönnek elő, amik megnehezíthetik a versenyeket. Most a legújabb ilyen, hogy a Guanabara-öbölben, a vitorlásversenyek tervezett helyszínén

baromi koszos a víz.

Az öböl felszínén úszó olajszennyezés konkrétan barnára színezte az ott várakozó, fehér olimpiai vitorlások alját.

Riói munkások szemetet szednek az öbölből, ahol nemsokára vitorlásversenyek kezdődnek (AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA)
photo_camera Riói munkások szemetet szednek az öbölből, ahol nemsokára vitorlásversenyek kezdődnek (AFP PHOTO / YASUYOSHI CHIBA)

A helyszínen lévő versenyzők már panaszkodtak is a dolog miatt, arról nem is beszélve, hogy az öböl vízének nemcsak a felszíne szennyezett, hanem minden része. A vízben ugyanis veszélyes baktériumok és vírusok is vannak a brutális méreteket öltő ipari vízszennyezés miatt.

De ez még mindig szinte a legkisebb baja az olimpiaszervező országnak: nagyobb gond a zikaláz, a költségvetési megszorítások, a lakosság tiltakozásai, a lassú olimpiai jegyeladás, az elharapódzó erőszak és a politikai bizonytalanság. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.