Ne húzd fel magad, de Andy Vajna magyar közpénzből vett tévécsatornái Romániában fognak adózni

2016 július 5., kedd 15:47
450

Andy Vajna is megijedt, Romániába viszi a tévécsatornáit címmel közölte a Népszabadság, hogy Turos Lóránd, a romániai Audiovizuális Tanács (CNA) tagja szerint ma a román médiahatóság engedélyezte, hogy Andrew G. Vajna 3 meglévő és 5 tervezett tévéadója Romániából sugározzon műsort.

A CNA ma 6. napirendi pontként tárgyalta a Chili TV, az Izaura TV, a Joy TV, a Kiwi TV, a Mozi+, a Prime, a Super TV2 és a Zenebutik ügyét. Ezek bejegyzését a filmügyi kormánybiztos Romániában bejegyzett cége, a S.C. CEE Broadcasting Co. Srl. kérvényezte.

Vajna december végén vásárolta meg a tévétársaságot, ami május elején bejelentette, hogy az idén 5 új csatornát akarnak indítani, kettőt (Fem3, Pro4) átneveznek, egyet (Super TV2) pedig átpozicionálnak. A Pro4 nemsokára Mozi+ néven ad filmeket.

Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos és a TV2 tulajdonosa (balra), illetve Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnökség Heves megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa a IV. Music Hungary konferencián az egri Bolyki pincészetben május 26-án (Fotó: Komka Péter / MTI) Fotó: Komka Péter

Andy Vajna 13 milliárd forint közpénzt kapott az Eximbanktól, hogy médiacézár lehessen – ezek szerint azért, hogy Romániából exportálhassa Magyarországra a műsorait.

Viszont Romániában nincs vagy minimális a műsorszolgáltatási díj, tehát sokat spórolhat, bár a reklámadót nem tudja megkerülni.

A legjobb a sztoriban, hogy a Népszabadságnak a TV2 mindezt a brexittel magyarázta: „A Brexit, illetve a bővülő csatornaportfólió kapcsán a hatékonyabb működés érdekében több alternatívát is megvizsgáltunk, végül a román joghatóság mellett döntöttünk. Ugyanis a médiacégnek eddig is csak a főcsatornája volt idehaza bejegyezve, a Super TV2, a Pro4 és a Fem3 formálisan Londonból sugározta a műsorát.” (Népszabadság)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt