Régi arcokkal újul meg az MSZP

POLITIKA
2016 július 06., 10:28
comments 130

Molnár Gyula elnökké választása után megkezdődött a posztok újraosztása az MSZP-n belül. A fontosabb állásokról elvileg még szerdán dönt a párt, az Index azonban már előzetesen tudni véli, hogy kik kapnak fontos feladatokat az új érában.

Tóth Bertalan (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Tóth Bertalan (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Távozik a komplett frakcióvezetés: Tóbiás József leváltott elnök mellett Harangozó Tamás és Lukács Zoltán sem tartja meg a helyét helyettesként. Tóbiás háttérbe vonul, utóbbiaknak pedig, mivel nem maradt posztjuk, csinált a párt két új beosztást: előbbi rendészeti ügyvivő, utóbbi "szervezetfejlesztési kabinetvezető" lesz.

Tóth Bertalan lesz az új frakcióvezető, de ezzel be is fejeződik a nagy megújulás. Az ő első helyetteseként ugyanis Burány Sándor, egykori miniszter dolgozik majd, és Nyakó István lesz a kommunikációs igazgató. Ő állítólag a vasárnapi boltzár ügyében tanúsított munkájával érdemelte ki az előrelépést.

Még Mesterházy Attila volt pártelnök is kap beosztást: ő az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke lesz a posztról távozó Burány helyett.

Molnár Gyula egyébként állítólag nem túl boldog, hogy Hunvald Györgyöt választotta meg elnökének a párt VII. kerületi szervezete, de nem fog beleszólni a helyiek ügyeibe. Az elnök azt viszont megakadályozná, ha a korábban elítélt politikus esetleg polgármesteri vagy egyéni képviselői posztra próbálna pályázni.

Az új elnökkel működő MSZP belső vívódásairól itt írtunk részletesen. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.