Régi arcokkal újul meg az MSZP

Molnár Gyula elnökké választása után megkezdődött a posztok újraosztása az MSZP-n belül. A fontosabb állásokról elvileg még szerdán dönt a párt, az Index azonban már előzetesen tudni véli, hogy kik kapnak fontos feladatokat az új érában.

Tóth Bertalan (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Távozik a komplett frakcióvezetés: Tóbiás József leváltott elnök mellett Harangozó Tamás és Lukács Zoltán sem tartja meg a helyét helyettesként. Tóbiás háttérbe vonul, utóbbiaknak pedig, mivel nem maradt posztjuk, csinált a párt két új beosztást: előbbi rendészeti ügyvivő, utóbbi "szervezetfejlesztési kabinetvezető" lesz.

Tóth Bertalan lesz az új frakcióvezető, de ezzel be is fejeződik a nagy megújulás. Az ő első helyetteseként ugyanis Burány Sándor, egykori miniszter dolgozik majd, és Nyakó István lesz a kommunikációs igazgató. Ő állítólag a vasárnapi boltzár ügyében tanúsított munkájával érdemelte ki az előrelépést.

Még Mesterházy Attila volt pártelnök is kap beosztást: ő az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke lesz a posztról távozó Burány helyett.

Molnár Gyula egyébként állítólag nem túl boldog, hogy Hunvald Györgyöt választotta meg elnökének a párt VII. kerületi szervezete, de nem fog beleszólni a helyiek ügyeibe. Az elnök azt viszont megakadályozná, ha a korábban elítélt politikus esetleg polgármesteri vagy egyéni képviselői posztra próbálna pályázni.

Az új elnökkel működő MSZP belső vívódásairól itt írtunk részletesen. (Index)