A világbajnokságra épülő uszoda felfalta a környezetét

sport
2016 július 11., 17:03
comments 328

Van pár dolog a 2017-es budapesti vizivilágbajnokság történetében, ami miatt komolyan elkezdhetünk aggódni, ha netán megkapnánk a 2024-es olimpia rendezési jogát.

Ilyen például a világbajnokság költségvetésének drasztikus emelkedése, most már 90 milliárd körül jár. Ha ugyanennyire sikerül belőni az olimpia költségeit, akkor bajban leszünk.

Számíthatunk arra is, hogy az olimpiai beruházásokból nem marad ki Orbán Viktor baráti köre sem, hiszen Garancsi István cége építi a világbajnoki hatalmas uszodát.

A kabalaállat, a logó és a reklámplakátok jeges rémülettel tölthetnek el bárkit.

Jól sikerült a világbajnokság helyszínének kiválasztása is. Metrómegálló ugyan van, kicsit arrébb, félkilométeres távolságban, de a 3-as vonal felújítása természetesen nem lesz kész a nagy eseményre, így nagyon vidám képek jelennek majd meg a rozsdaette budapesti metróról, ha egyáltalán járni fog és nem kezd el füstölni. A villamos összeköttettés nem készül el.

Az építkezés miatt egy működő strandot, a Dagályt feleztek le.

Arról már írtunk, hogy a vizes vébé miatt pazar jegenyéket vágtak ki, már frissen sem mutatott jól a hiányuk.

Ilyen volt:

photo_camera Forrás: dagalyfurdo.hu

És ilyen lett:

photo_camera   Fotó: Speier Anna, 2015

De igazán felülről látszik, ahogy a hatalmas monstrum befalja a fás részt.

photo_camera Forrás: Google Earth. (Eredeti ötlet Kodak István Zoltán)

Így állt nemrég:

photo_camera .Az épülő budapesti Dagály Úszóaréna, a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

És ilyen lesz egyébként, ha elkészül:

photo_camera Fotó: Magyar Úszószövetség/Facebook

Az épület . amit egyébként az eredetihez képest átterveztek - 44 méter magas, a belmagassága 30 méter, fesztávja 85 méterszer 115 méter. 15 ezer férőhelyes, ami visszabontható ötezresre.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt