Jótanács kezdő titkosügynököknek: ne rakjatok ki magatokról csoportképet az internetre

külföld
2016 július 11., 09:13
comments 127

Vizsgálat indult Oroszországban a rettegett orosz titkosszolgálat, az elmúlt években külföldön is egyre aktívabb FSZB ötven új rekrutájának ügyében, akik

voltak annyira hülyék, hogy felvételüket terepjárós parádéval és az erről készült képek internetre feltöltésével ünnepelték.

link Forrás

Aminek vannak ám hátrányai, ha aztán az embernek szigorúan titkos fedésben kéne külföldi államtitkokat szereznie. Az ötven újonc még csak arra se figyelt, hogy ne legyen felismerhető:

arcuk remekül kivehető a legtöbb képen,

amiért nyilván nagyon hálásak lehetnek a világ többi országának kémelhárítói. Egy régivágású orosz kém, a már nyugállományú Alekszander Mihajlov vezérőrnagy szerint az új kémek "elárulták az anyaföldet". (The Sunday Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.